Lignavita - Voordelen 2 keer per week sporten
Terug naar overzicht

Voordelen 2 keer per week sporten

Waarom sporten?

Zoals we allemaal wel weten is sporten heel goed voor je.

Enkele voordelen die we vaak horen van sport- en lifestylecoaches:

  • Betere conditie
  • Spieropbouw
  • Verhoogde de weerstand
  • Verbeterde de nachtrust
  • Verhoogde focus en ontwikkeling in je hersenen
  • Voorkomt overgewicht
  • Voorkomt hart- en vaatziekten en diabetes
  • Voorkomt psychische problemen zoals stress

Maar het leukste voordeel is de aanmaak van endorfines in ons lichaam. Tijdens het sporten komen deze hormonen vrij en controleren de reactie van pijn en plezier in het centraal zenuwstelsel, kort gezegd krijg je van deze hormonen een euphorisch gevoel en zorgen ze voor betere focus, een beter geheugen en een betere stemming. Op deze manier kan sporten dus bijdragen aan je psychologisch welzijn.

Naast de psychologische en fysieke voordelen zal je nog tal van andere voordelen ervaren. Indien je aan teamsport doet, zal je leren hoe je in groep naar éénzelfde doel streeft en leer je vertrouwen op elkaar. Verder zal je zelfzekerheid een boost krijgen doordat je telkens blijft werken aan jouw vaardigheden binnen de sport. Na verloop van tijd zal je merken dat je steeds beter wordt wat ervoor zorgt dat je een echte groei-mindset ontwikkelt.

Dit zijn nog maar enkele voordelen van de velen, vandaar dat wij ook veel belang hechten aan sporten. Een goede lifestyle creeëren is niet enkel een goed dieet hanteren maar uiteraard ook voldoende bewegen.

Stel je doel op

De eerste stap: stel je doel op. Wil jij fitter zijn op fysiek vlak of doe je het om je beter in je vel te voelen?

Afhankelijk van jouw doel zal je kunnen bepalen hoe vaak en hoe intensief je wil sporten. Als je je fysiek wilt verbeteren, zal je meer dan 2x per week moeten sporten en ook intensiever. In het begin zal je wel rustig aan moeten beginnen omdat jouw lichaam nog niet gewend is om zulke inspanningen te leveren. Later, na enkele weken zal jouw lichaam zich stilaan aanpassen en versterken, waardoor je steeds intensiever zal kunnen sporten.

Genoeg rustdagen zijn een must zodat jouw lichaam volledig hersteld is voor de volgende sportsessie. Indien je niet genoeg rust, zal je merken dat je niet vooruit gaat of zelfs achteruit gaat op fysiek vlak.

Als je ervoor kiest om te sporten zodat je je beter in je vel voelt, zonder aanmaak van teveel spieropbouw en dergelijke, kan je best 2x per week sporten of bewegen. Dit helpt om je hoofd leeg te maken en een kleine inspanning zal je terug energiek laten voelen. Een korte wandeling of een fietsritje is zeker even goed!

En vergeet ook niet dat je voeding hierbij ook van groot belang is!

Ervaar het optimale resultaat

Het maakt dus niet uit wat jouw doel is, je kan zelf bepalen wat je wil bereiken door te sporten of te bewegen. Jezelf goed voelen in je vel is zeer belangrijk, dit helpt beter te presteren op alle vlakken in het dagelijks leven.

© Lukas Creemers

Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita