Lignavita - Rode kool steaks met ovenschotel
Terug naar overzicht

Rode kool steaks met ovenschotel

Breng een grote ketel water aan de kook. Verwarm de oven voor op 200˚C. Neem een bakplaat en leg er bakpapier op. Snij een rode kool in dikke plakken of verdeel in kwartjes. Maak een marinade van olijfolie en balsamico, peper en zout. Smeer de rode kool plakken er goed mee in. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak de rode kool afgedekt voor 25 minuten.

Was en snij intussen de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Voeg de roosjes toe aan het kokende water en kook gaar in de ketel gedurende 8 minuten. Schep de groenten uit het water als ze gaar zijn of giet af, maar zorg dat je 400ml kookvocht aan de kant houdt. Laat een bodempje water staan in de ketel en voeg de zakjes puree toe, meng goed met de klopper, en voeg het overige kookvocht toe. Meng tot een gladde massa. Voeg 2 eetlepels slankie smeerkaas toe. Kruid af met peper en veel nootmuskaat.

Neem een ovenschaal en verdeel de bloemkool en broccoli over de bodem. Schenk de puree over de groenten.

Haal na 25 minuten de folie van de rode kool, en zet de rode kool en de ovenschotel nog 10 minuten in de oven.

Na 10 minuten, serveer de rode kool met de ovenschotel. Dit is echt puur genieten

Rode kool steaks met ovenschotel
Recept
Aantal personen: 4
Toegestaan in programma's:
Toegestaan in het onderhoudsprogramma
Ingrediënten
  • 1 rode kool
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 4 zakjes Lignavita puree
  • Slankie natuur/tuinkruiden
  • 1 el balsamico azijn
  • olijfolie
  • peper
  • nootmuskaat
Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita