Lignavita - Brandade van vis en prei
Terug naar overzicht

Brandade van vis en prei

Neem een kookpot en doe de melk erin, laat de melk warm worden. Kruid de vis met peper en zout en leg ze in de melk. Zet het vuur zacht zodat de melk niet gaat koken en laat de vis 6 minuten garen.

Snij de prei in dunne ringen en was in koud water. Neem een braadpan en spuit deze in met de cookingspray boter. Stoof de prei op een zacht vuurtje. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat naar smaak. Snipper de bieslook intussen fijn en de tomaten in kleine blokjes.

Zet de oven intussen op grilstand. Bereid de zakjes puree zoals aangegeven op de verpakking. Kruid de puree wat bij met zwarte peper en nootmuskaat. Snij de tomaten in kleine blokjes.

Schep de vis uit de melk in een ovenvaste schaal, doe de puree erover. Daarop doe je de prei. Werk af met de slankie smeerkaas, verdeel deze goed over de schaal. Zet het geheel nog even in de oven tot je een mooi kleurtje krijgt vanboven. Werk het geheel af met verse tomaat en bieslook.


Brandade van vis en prei
Recept
Aantal personen: 4
Toegestaan in programma's:
Toegestaan in het onderhoudsprogramma
Ingrediënten
Betaalmogelijkheden
Creditcard Bancontact KBC Belfius Apple Pay
© 2024 by Lignavita