Breng een pot met een halve liter water aan de kook. Doe de diepvries knolseder blokjes in de pot en laat 10 minuten koken.
Was de komkommer. Neem een dunschiller en schil dunne slierten van de komkommer. Doe ze in een kom en meng met 1 el azijn en 1 el olijfolie. Kruid af met peper en zout en meng goed door.
Snij de champignons in vier. Zet een koekenpan op hoog vuur met een scheut olijfolie. Bak de champignons gedurende 6 minuten goed door. Blus met 2 el sojasaus, kruid af met zwarte peper.
Doe het poeder van de zakjes puree in een kom en neem een klopper. Meng 200ml kookvocht van de knolselder met het poeder tot een homogene massa. Neem een pureestamper en plet de knolselder eronder. Kruid goed af met nootmuskaat en peper. Voeg eventueel 2 kl slankie smeerkaas toe voor een vollere smaak.
Serveer op een bord en laat het smaken!
© 2021 Dorien Ots