Terug naar overzicht

Je lichaam in spaarstand?

Wanneer je start met afslanken, gaan de kilo's er in de eerste weken veel sneller af als na enkele maanden. Je komt vaak van een ongezond eetpatroon met suiker- en vetrijke tussendoortjes en ineens ga je gezonder eten en eet je kleinere porties. Je lichaam zal hierdoor afvallen maar na een periode wordt je lichaam dit ook gewoon. Het is dan van cruciaal belang dat je enkele dingen aanpast in je eet- en leefpatroon. Schakel eens over naar een ander afslankprogramma of zet jezelf aan het wandelen of probeer eens wat yogaoefeningen. Bovendien raden wij sterk aan om in de 'slechtere' weken te starten met de Lignavita supplus shakes, deze bevatten actieve plantenextracten die bevorderend zijn voor het lichaam.

Bovendien kan deze spaarstand ook ontstaan doordat je reeds bent afgevallen, je verbrandingsmotor wordt dan kleiner. Daarnaast zijn er verschillende redenen waarom het afvallen na enkele weken niet meer zo snel gaat.

Voldoende bewegen kan zeer effectief zijn om te voorkomen dat je lichaam in spaarstand gaat. Door actief te bewegen, verhoogt je stofwisseling en ga je meer calorieën verbranden. Je hoeft niet intensief te sporten, een beetje gaan doorfietsen, stevig stappen of een kwartiertje traplopen dragen ook bij aan een hogere stofwisseling.

Daarnaast kan je lichaam in spaarstand gaan doordat je te weinig eet, dit betekent dat je lichaam zich is gaan aanpassen naar een lagere calorie-inname. Dit wilt zeggen dat je door te weinig eten, je stofwisseling hebt vertraagt. Je verbruikt dan minder calorieën want je lichaam leert om zeer spaarzaam om te gaan met de calorieën die het binnenkrijgt. Met als gevolg dat je dus minder snel zal afvallen. Deze werking is een soort bescherming vanuit je lichaam om niet te 'verhongeren'. Het is dus belangrijk tijdens het afvallen dat je geen honger lijdt. Om dit te vermijden, is het belangrijk dat je kleine eiwitrijke porties eet gedurende de hele dag, minstens 6 eetmomenten. Zo blijft je stofwisseling actief.

Een andere reden dat je minder snel afvalt, is dat je lichaam misschien verzuurd is. Wanneer je een lange tijd veel eiwitten inneemt en eventueel minder basische voedingsmiddelen, dan kan je lichaam verzuren. Een neutrale zuur-base balans is erg belangrijk om stabiel af te slanken. Wanneer je een afslankprogramma van Lignavita volgt, raden we je ten zeerste aan dit te combineren met onze zuur-base supplementen. Door de unieke en uitgebalanceerde formulatie van ortho-nutriënten (L-carnosine en citrulline), mineralen (calcium, magnesium, kalium en zink) en fyto-stimulatoren (Guldenroede en Javaanse Nierthee) helpt vita balance weefselverzuring tegen te gaan. In dit artikel lees je meer over hoe je verzuring kan tegengaan.s

Betaalmogelijkheden
creditcard bancontact kbc belfius Apple Pay
© 2021 by Lignavita
Crafted by Wisemen